Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

cynthia3994

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Cynthia via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 09-02-2015 Almost done! (0)
  • 14-12-2014 Magical December (0)
  • 25-11-2014 La vida Erasmus ... (0)
  • 17-11-2014 2 maanden Madrid (1)
  • 06-11-2014 Toeristisch met ... (1)

Statistieken

Dit dagboek is 13295 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag "De Madrid al Cielo" / "Van Madrid naar de Hemel"

Toon op kaart

23 september 2014 | Door: Cynthia Gallardo

Aantal keer bekeken 227   Aantal reacties 3   Madrid, Spanje
a A

"De Madrid al Cielo" / "Van Madrid naar de Hemel"

Hola hola lieve iedereen :)

Vandaag alweer precies een week in het land waar ik altijd vrolijk van wordt en in een geweldige stad, de hoofdstad Madrid! Met hoofdletter M want wat een prachtstad is dit!

Vorige week dinsdag 16 september ging mijn buitenland avontuur 2.0 van start. Dit keer ga ik bijna 6 maanden studeren aan de Universidad Compultense de Madrid. Het is onderdeel van mijn studie, wat een straf he?! Haha, maar vanaf volgende week zal er toch echt ook gestudeerd moeten worden... Allereerst afgelopen week :)

Toen Nzinga (klasgenootje) en ik dinsdagochtend eenmaal afscheid hadden genomen op het vliegveld in Rotterdam, kwamen we om 10:00 aan in het heerlijke Spanje. Eenmaal aangekomen in het appartement hebben we onze kamers ingedeeld en de koffers uitgepakt! Daarna zijn we even de buurt wezen verkennen en onze eerste 'tapitas' genuttigd op een terrasje. Ook het mooie park voor ons huis El Parque San Isidro hebben we even in rondgewandeld.

Woensdag besloten we op te zoeken waar onze universiteit en faculteit zat. Die dag hebben we ontzettend veel gelopen!! Het is werkelijk bijna een heel dorp dat de universiteit in beslag neemt, met zo'n 30 faculteiten en verschillende kantoren. Al lopend hebben we La Plaza España bezocht (wat voor mij een tegenvallertje was haha), vervolgens La Gran Vía opgelopen (was echt een heel mooie en gave straat, deed me aan NY denken!), toen uitgekomen op Plaza de Callao met veel winkeltjes, waardoor we als het ware perongeluk op onze Oud en Nieuw bestemming botsten, namelijk Plaza del Sol! Mijn Madrid plaatje was al bijna compleet, GEWELDIG! Maar we waren nog niet moe en vervolgden onze toeristen tour naar Plaza de las Cortes (met belangrijke gebouwen zoals congrescentra) en daarna via ontzettend mooie straatje kwamen we uit op het wereldberoemde museum El Prado.

Donderdag hebben we wéér de toerist uitgehangen en de volgende trekpleisters bezocht (weer alles lopend, we zijn nóg geen luie Spanjaarden hihi): Teatro Real (hét Opera Teater van Madrid), toen via Puerta del Sol de officiële Real Madrid store ingeweest, weer via mooie weggetjes naar Plaza Mayor gelopen en vervolgens naar de prachtige en gezellige en smaakvolle binnenmarkt Mercado de San Miguel. Maar daar bleef het niet bij! Als laatste liepen we namelijk via onzettend mooie tussenstraatjes naar Plaza de la Provincia en hebben we daarna lekker geluncht bij Los 100 Montaditos, jummieeeeee!!

Vrijdag bereikte ik in de ochtend mijn persoonlijke hoogtepuntje van Madrid, namelijk la Plaza las Cibeles waar het Spaanse elftal maar liefst 3 keer op een rij werd ingehuldigd!! Zelf vond ik het PRACHTIG om dit eindelijk zelf te zien en er te staan. Het is trouwens een onzettend mooi punt met oude maar heel mooie gebouwen. Via het volgende monument La Puerta de Alcala liepen we naar het mooie Retiro park. Erg mooi park en heerlijk om er lekker te wandelen en te relaxen.

De rest van de dagen hebben we eigenlijk niet veel gedaan aangezien we al ontzeeeeeettend veel bezocht hadden de afgelopen 3 dagen. Wel zijn we zondag naar de aller aller aller grootste markt ever geweest, El Rastro van Madrid. Daarna zijn we naar een park gegaan, Casa de Campo, om te relaxen. Dit park is een van de grootste parken van Europa en zelfs groter dan New York's Central Park.
Tot slot hadden we vandaag een informatiedag op onze universiteit en hebben Nzinga en ik ons meteen aangemeld bij een soort Studentenvereniging die steeds leuke uitjes organiseert en gezellige Erasmus feestjes geeft.
Tsja kortom, het beloofd een TOP tijd te worden hier :)

Besos desde Madrid

Ga naar het overzicht

Reacties (3)

23 september 2014 23:43 | Door: Melisa

Hey Cynthia

Wat een heerlijk verhaal zoo jaloers op je!!!
Geniet van je tijd in Madrid en blijf ons vooral op deze leuke manier op de hoogte houden.

heel veel liefs
besossss Melisa

24 september 2014 00:02 | Door: Ramona

Geweldig om je belevenissen weer te mogen volgen. Wat een vervelende eerste studieweek hebben jullie twee gehad. Ik heb met jullie te doen. ;-) geniet er lekker van en je weet dat ik trouw met je mee geniet.

24 september 2014 00:28 | Door: Cynthia Gallardo Robles

Dankjullie wel @Melisa en @Ramona :) Leuk dat jullie weer mijn reisverslagen lezen xxx